Asya kalkınma Bankası dünyanın en önemli bölgesel kalkınma bankaları arasında yer almaktadır.1966 yılında kurulmuş olan ADB'ye şu anda aralarında Türkiye'ninde yer aldığı 68 ülke üye olmuş olup bu ülkelerin 49'u Asya pasifik bölgesinde bulunmaktadır.Merkezi Filipinlerin başkenti Manila'da olan bankanın aynı zamanda 31 ülkede ofisi bulunmaktadır.

Bilindiği üzere Türkiye,Türk özel özel sektörünene yeni pazar olanaklarının sağlanması ve orta Asyadaki Türk Cumhuriyetlerinin kalkınmasına destek olması amacı ile,Asya Kalkınma Bankasına 1991 yılında Donör Ülke statüsü ile üye olmuştur.Asyanın kalkınmakta olan ülkelerinde ADB tarafından finanse edilen projelerde 1997 yılından buyana özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren Türk firmaları bankanın projelerine malzeme,ürün.hizmet ve danışmanlik sağlaya bilmekte ve bu kapsamda ADB ihalelrine teklif verebilmektedir.

Bu çerçevede Asya Kalkınma Bankasının yapısı faaliyetlerini ve finanse edilen projeler hakkında Türk iş dünyasına bilgi vermek macı ile Asya kalkınma bankası iş fırsatları semineri 17 EYLÜL 2020 tarihinde 10-11;40 saatleri arasında ZOOM platformu üzerinden Birliğimiz ve ADB işbirliğiğnde düzenlenecektir.

seminerde Türkçe-İngilizce Tercüme hizmeti sağlanacaktır.

Firmalarımızın kayıtlarını (İngilizce olarak) adb.tobb.org.tr adresinden engeç 11 Eylül 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerekmektedir.