KOP TANITIM TOPLANTISI YAPILDI…

Konya Ovası Projesi (KOP) geçtiğimiz günlerde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Ahi Evran Üniversitesi Yunus Emre Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Necati Şentürk, Milletvekili Mikail Arslan, Garnizon Komutanı J. Alb. Hüseyin Altuntaş, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı,Sivil Toplum Örgütleri başkanları,Kamu kuurm ve kuruluşlarının idarecileri ile Borsamız başkanı Neşet Yavuz katıldı.

Vali Necati Şentürk, toplantıda yaptığı konuşmada, asıl amacın bölgeler arası kalkınmada eşitlik meydana getirerek aynı bölge içerisinde iller arasındaki kalkınma seviyesini de belli bir seviyeye getirmek olduğunu söyledi.

Yerel kaynakların ve yerel potansiyelin iyi bir şekilde tespit edilip projelerin buna göre yapılması gerektiğini belirten Vali Necati Şentürk, “Sosyal, tarımsal, jeotermal, turizm, sağlık ve en önemlisi de insan kaynaklarımızın iyi tespit edilerek, bunları projeye dönüştürmenin yollarını bu toplantıda görüşeceğiz. Proje yapma ve sunma kabiliyetini geliştirmemiz gerekiyor. Projeniz varsa para, yoksa hava alırsınız. Kaymakamlarımız ve yatırımcı daire müdürlerimiz, taslak projeler hazırlayacaklar. Teknik heyet ile birlikte bu projeleri gözden geçireceğiz. Hangileri uygulanabilirse o projeler üzerinde yoğunlaşarak hayata geçireceğiz. Konya Ovası Projesi, memleketimizin kalkınmasına çok büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Milletvekilimiz Mikail Arslan da yaptığı konuşmada, ilimizin bütün dinamikleri ile birlikte hareket ederek ilimizi daha yaşanabilir bir kent haline getirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Ardından, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı’nın KOP hakkında katılımcıları bilgilendirdiği toplantıda Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya üniversite tarafından yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi.

Konu ile ilgili olarak Borsa Başkanı Neşet Yavuz borsaya yaptığı açıklamada” KOP umuyoruz ki ilimize ve Ülkemize katkı sağlayacaktır.Özellikle Hayvancılık ve Tarımda ilimizde bu sektörlere yönelik çalışmalarda büyük destek olacağı kanısındayım” dedi.

Katılımcıların görüşlerinin de dinlendiği toplantı, soruların cevaplandırılması ile sona erdi.